Wat is een API nu eigenlijk?

Wat is een API nu eigenlijk?

API staat voor Application Programming Interface. Wat voor een leek eigenlijk net zo verklarend is als de afkorting zelf. Heel simpel gezegd, is een API niets anders dan een ingang tot het systeem voor andere systemen. Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken.

Wat doet een API?

Wat doet een API?

Voor allerlei problemen en toepassingen zijn er steeds meer programma’s en app’s die je helpen. Navigatiesystemen passen routes aan, documenten worden via diverse platforms aan elkaar gekoppeld. Via Instagram kan je foto’s direct delen met andere platforms. Dit betekent dat het nodig is informatie snel en eenvoudig uit te wisselen. Dit vraagt om efficiënte koppelingen tussen systemen. Deze koppelingen tussen systemen worden vaak via API’s gerealiseerd.

Een Application Programming Interface (API) is een combinatie van technische bestanden, documentatie en andere ondersteuning die helpen bij het aanroepen van externe applicaties. Een API wordt gepubliceerd door de softwareontwikkelaar zodat andere ontwikkelaars weten hoe de software te koppelen aan de eigen software. Het is daarmee geen standaard, maar meer een handleiding die kan worden gebruikt voor een machine tot machine koppeling.

Wat een API voor jouw bedrijf kan betekenen

Kom eens langs bij ons en wissel van gedachten met ons.
Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voor het aanvragen van een offerte.

Internetbureau Den Haag
"Innoveert. Inspireert. Integreert"