API's zijn de toekomst

De API-economie

Organisaties wisselen steeds meer data uit en leveren digitale diensten aan elkaar. We bouwen op serviceplatformen, verbinden data tot informatie en koppelen dat weer aan andere systemen. Zo ontstaat er stap voor stap een netwerk van digitale diensten – de API-economie.

Ondanks het feit dat deze ontwikkeling doorzet, zien we tegelijkertijd veel onduidelijkheid over deze trend. Wat is een API nu echt, wat is de impact op gegevensuitwisseling en wat kan het betekenen voor overheden? Ook rond de beveiliging en het beheer van dergelijke koppelvlakken leven veel vragen. Deze vragen kan Edition1 beantwoorden zodat uw organisatie weet wat wij kunnen betekenen.

Edition1 weet als geen ander wat de belangrijkste ontwerpen - en beheersaspecten van API’s zijn en kijkt naar de betekenis van de API's voor nu en de toekomst.

Opdrachtgevers over onze samenwerking

Facilicom

Ronald Wallenburg

Facilicom

“Edition1 heeft op een professionele en efficiënte wijze het medewerkersportaal voor ons ontwikkeld en zorgvuldig opgeleverd.”

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Mark Gremmen

VNG & KING

“Co-creatie”: dé manier om jezelf te overtreffen. In nauwe samenwerking met VNG en KING heeft Edition1 een slimme webapplicatie ontwikkeld om de keuzes bij het vormgeven van gemeentelijk beleid inzichtelijk te maken.

Edition1 zit kort op de bal en schakelt snel waarmee er veel ruimte was om de passie en creativiteit de boventoon te laten voeren. De gedrevenheid van Edition1 werkt zeer aanstekelijk en is direct overgeslagen op ons. Doordat we elkaars inzichten versterkten konden we snel focus aanbrengen en de hoge ambities waarmaken.

Samen maak je het verschil. Edition1 is hierin een onmisbare factor.”

Van gedachten wisselen met een kop koffie?

Kom eens langs bij ons en wissel van gedachten met ons.
Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of voor het aanvragen van een offerte.

Internetbureau Den Haag
Maakt het mogelijk