Proximity marketing en meer

Proximity marketing en meer

Edition1 en Proximity Marketing

De techniek gebruiken om potentiële klanten, die in de buurt zijn, aanbiedingen te tonen? Dit is mogelijk met iBeacons.

Het enige wat jij doet is het plaatsen van een zendertje en het instellen van aanbiedingen. De smartphone van je potentiële klant haalt deze aanbiedingen via BlueTooth op en toont ze aan personen in de buurt van de zender.

iBeacons, wat zijn het en wat kan je ermee?

iBeacons, wat zijn het en wat kan je ermee?

Wat zijn iBeacons – Wat kun je ermee? De iBeacon functionaliteit maakt gebruik van het zogenaamde Bluetooth Low Energy protocol (BLE). Met de komst van BLE, iBeacons en de geschikte apps wordt de digitale wereld één met de fysieke wereld, we noemen dit ook wel “The Internet of Things”. Het gaat erom dat door optimaal gebruik te maken van nieuwe technieken je (marketing) doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Eén van deze nieuwe technieken zijn de zogenaamde iBeacons.

De iBeacon is niets meer dan een klein zendertje, hij zendt een Bluetooth Low Energy (BLE) signaal uit en bepaalt een micro locatie. Bij retailers (bijvoorbeeld grote warenhuizen), musea of festivals, kunnen aanbiedingen getoond worden via een unieke combinatie code tussen iBeacon en de app. De smartphone van de bezoeker haalt de aanbiedingen op een toont deze in de app. Zelfs als je langs een winkel loopt (met BlueTooth 4.0 aan) kunnen er aanbiedingen op de smartphone aangeboden worden. Dit wordt ook wel “proximity” (nabijheid) marketing genoemd.

Laten we sparren. Bel ons of kom langs.

Het kost je niets.

Meer weten over IBeacons? Wij kunnen je helpen

Meer weten over iBeacons? Wij kunnen je helpen

Het BLE bereik welke tot 50 meter kan gaan is in tegenstelling tot GPS uitermate geschikt om apps te triggeren op een kleine afstand van de iBeacon. Statistieken zoals hoeveel mensen er binnen komen en hoeveel er weer naar buiten gaan worden gegenereerd met behulp van BLE. Deze informatie is voor o.a. marketeers zeer waardevol. Er zijn veel mogelijkheden om iBeacons in te zetten, het is aan de creativiteit van de ondernemer en developers om te komen tot andere toepassingen.

Op zoek naar een IBeacon ontwikkelaar?

Edition1 is Apple iBeacon licensed. Neem contact op voor meer informatie.

Internetbureau Den Haag

Maakt het mogelijk